U bent hier

Beleef de wereld van de Kelten of doe mee aan Highlandgames

Keltfest 2013: Beleef de wereld van de Kelten in Dordrecht

Loodzware boomstammen vliegen door de lucht, mannen in kilts en vrouwen in prachtige middeleeuwse kledij. Oud en nieuwe Keltische folkmuziek op het podium en in het historische dorp gaan mannen elkaar met zwaarden te lijf. Bezoekers keren even terug naar vroeger tijden tijdens de zesde editie van Keltfest op 11 en 12 mei 2013. En ja, jij kunt als bezoeker ook deelnemen aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Highlandgames tijdens Keltfest!

Bezoekers kunnen deelnemen aan Highlandgames
Want Keltfest is het toneel van de Open Nederlandse Kampioenschappen Highland Games onder leiding van Wout Zijlstra. Dit jaar kunnen bezoekers hier ook aan deelnemen. Speciaal voor hen is er zondag 12 mei een bezoekerswedstrijd. Meedoen? Kijk op www.keltfest.nl voor meer informatie hierover onder het kopje Schotse dorp. Stel een team samen en geef je van tevoren op.
De Highlandgames zijn overigens niet het enige Schotse op dit evenement, want in de historische dorpen laten re-enactors het leven zien van de oude Schotse Highland stammen. Koken op een kampvuur, kleren maken, maar ook het ruigere werk zoals Schotse donderbus-demonstraties.

Keltische activiteiten tijdens Keltfest
Een festival waar activiteiten zijn voor jong en oud. Bezoekers kunnen rekenen op tal van activiteiten. Standhouders bieden hun waren aan. Authentieke kilten, Keltische sieraden, alles op het gebied van Schotse lifestyle. Iets leren? Volg een workshop leer bewerken of boogschieten. Muziek ontbreekt uiteraard niet. Dit jaar spelen onder andere Rapalje, Sandsacks, Greenland Whalefishers, Cesair, The Ceili Family, The Sassenachs, Nuraghi, The Teetotallers op het hoofdpodium.

Catering in Keltische sfeer
Tot in het kleinste detail zorgt de organisatie ervoor dat het thema van haar evenementen overal in terugkomt. Zo wordt de catering op Keltfest deels verzorgd door The Cooking Highlander, die naast de befaamde Highland Steak ook minder authentieke Schotse producten als Knobi Brood serveert. Om de sfeer van de oude tijden nog beter te doen herleven wordt het bier geschonken in aardewerken bekers. Veel bezoekers kiezen ervoor om deze speciale kroezen mee naar huis te nemen als souvenir van een geslaagde dag.

Meer informatie over het evenement en tickets: www.keltfest.nl

Keltfest op evenementenkalender van Fantasymedia.nl
Keltfest 2013 Keltisch festival in de Hollandse Biesbosch bij Dordrecht